16 mars 2015

PRIS Nytt musikpris belönar framtiden

I samarbete med Swedish Music Hall of Fame och SMoK har Riksförbundet Unga Musikanter startat ett nytt musikpris. Framtidens Musikpris är instiftat för att uppmärksamma barn och ungas möjlighet till utveckling inom musik.  Priset vill lyfta fram de bakomliggande faktorer, personer och organisationer som möjliggör bredden och spetskompetensen inom svenskt musikliv.

I ett pressmeddelande sägs att ”Priset är framåtblickande och syftar att stärka och utveckla samarbetet mellan såväl skolor, organisationer som institutioner och företag. Framtidens Musikpris blir en manifestation för att inspirera andra!

Pristagare kommer att utses i tre kategorier:

·      Enastående pedagogisk gärning
·      Bästa ungdomsinitiativ
·      Nyskapande innovativt projekt

Den 12 april stänger nomineringen vilket innebär att juryarbetet tar vid. I juryn finns representanter från RUM, Swedish Music Hall of Fame, SMoK, Musikförläggarna, SKAP, Musikverket, Svensk Scenkonst och Spotify. Intresset för priset har redan visat sig. Artister som First Aid Kit och Ebbot har till exempel pratat om priset på Framtidens Musikpris egen Facebooksida och hemsida.

Lars Nylin