Musikbolag 27 februari 2015

SKIVBOLAG Guld och grammis för First Aid Kit

I onsdags krönte First Aid Kit framgångarna kring första majorbolagsalbumet Stay Gold med att den blev Årets album på svenska Grammis. Lämpligt nog har albumet just belånats med platina av Sony. 

Den 10:e juni förra året släppte First Aid Kit sitt tredje album Stay Gold. Sedan dess har syskonduon från Stockholm blivit nominerade till en Brit Award för Årets internationella grupp, vunnit Årets grupp på P3 Guld samt nominerats till fyra Grammis (Årets album, Årets låt (My Silver Lining), Årets pop och Årets kompositör). I onsdags tog First Aid Kit hem en Grammis för Årets album och Stay Gold har nu sålt platina i Sverige.

Stay Gold innebar First Aid Kits debut på Columbia Records och spelades in i Omaha, Nebraska. Albumet producerades av Mike Mogis som även stod bakom deras föregående album The Lion’s Roar. Albumet gick direkt in på förstaplatsen på svenska albumtopplistan och First Aid Kit har sedan dess spelat världen över med turnéer i USA, Storbritannien, övriga Europa, Australien och Sverige. de har också gästat internationella tv-program som David Letterman (US), Conan O’Brien (US), Jools Holland (UK) och Graham Norton (UK).

Att få jobba med Johanna och Klara och deras tredje album har varit fantastiskt kul för oss på Sony Music. Att försäljningsframgångarna fortsätter, både här hemma och i utlandet, samtidigt som deras liverykte bara växer och växer känns självklart. First Aid Kit tillför något verkligt genuint till den svenska musikscenen och vi ser mycket fram emot att få vara en del av vad som komma skall” säger Mark Dennis, VD på Sony Music Sverige, i ett pressmeddelande.

Lars Nylin