24 februari 2015

SKIVBOLAG Nytt från Ace of Base

Ace of Base firar att det är 20 år sedan debutalbumet The Sign var etta på den amerikanska Billboardlistan genom att släppa nya albumet Hidden Gems [Playground Music] med tio tidigare outgivna spår. Gruppen fick nyligen ett bevis på att de sålt mer än 25 miljoner exemplar av debutalbumet.

Jonas Berggren och Ulf Ekberg från Ace of Base har valt ut de outgivna låtarna, som spelades in mellan 1991 och 2005 men aldrig tidigare givits ut. Dessutom innehåller Hidden Gems fem sällsynta b-sidor och bonusspår som bara funnits tillgängliga i vissa territorier.

Hidden Gems släpps 6/3 över hela världen i digitalt format, inklusive två bonusspår för iTunes, samt på CD och LP (dubbelvinyl).

I januari släppte Playground Music sex remastrade versioner av albumen Happy Nation/The Sign, The Bridge, Flowers/Cruel Summer och Da Capo digitalt över hela världen, alla med tidigare outgivna bonusspår.multi-platinautmärkelse för 25 miljoner sålda exemplar av sitt debutalbum Happy Nation/The Sign. Skivan är fortfarande det mest sålda debutalbumet i världen. Ace of Base har totalt sålt mer än 40 miljoner skivor.

Lars Nylin