4 december 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 49 AC/DC:s femte etta

AC/DC-rubrikerna på sistone har handlat om annat än musik. Men nu blir det fokus på detta igen, veteranernas nya album Rock Or Bust [Columbia/Sony] blir omedelbart bandets femte Sverigeetta. På singellistan fortsätter OMI att toppa.

De tre senaste studioalbumen med AC/DC har alla nått förstaplatsen, detta upprepas nu alltså igen. Albumet toppar även den totala listan. Andra nykomling bland album är Tomas Ledins box Spår – 133 sånger 1964-2014 [Universal/Universal Music] som går in som nummer 8. 

På singellistan utmanar Västerviksduon Vigiland alltmer, Ufo [Universal/Universal] har nu tagit sig till plats 2. Starkaste nykomling är Wycleaf Jean som med hjälp av listdominanten Avicii ser Divine Sorrow [Heads/Warner Music] göra entré som nummer 16.

På singellistan listan finns fokus annars på två stadiga klättrare. Irländaren Hoziers YouTube-succé Take Me To Church [Rubyworks/Warner Music] har gått från 24 till 13 och nu 7. Parallellt med detta har Martin Tungevaags Samsara 2015 [Tungevaag Music/Warner Music] gått från 51 till 32 och denna vecka nummer 12. Norrmannen ser ut att få en stark uppföljare till listtvåan Wicked Wonderland.

Veckans starkaste nykomling på samlingslistan är Så mycket bättre säsong 5 [Eva/Sony Music] som går in som nummer 1 på den listan. Den är dock ”bara” 4 på den totala listan, lägre än tidigare säsongssamlingar från TV4-serien.

På Midpricelistan går Tommy Körberg in som nummer 1 med Tommys jul [Metronome/Warner Music]. Lika remarkabel som placeringen är listandelen för det Coop-drivna albumet: 78%!

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/