6 november 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.45 OMI ny etta

OMI Cheerleader (Felix Jaehn Remix Radio Edit) [Ultra Records / Sony Music] rusar den här veckan förbi både Martin Tungevaag och förra veckans etta Avicii och intar singellistans förstaplats. På albumlistan behåller Jill Johnson Songs For Daddy [Lionheart / Universal Music] fortfarande greppet om toppen, men på totallistan intar Så mycket bättre – Orups dag [EVA / Sony Music] förstaplatsen.

Bakom Jill Johnson Songs For Daddy [Lionheart / Universal Music], som alltså behåller albumlistans förstaplats, går At The Gates At War With Reality [Century Media / Universal Music] som veckans högsta nykomling på in tredje plats. Näst högsta nykomling är Calvin Harris Motion [Columbia / Sony Music] på plats 6.

Två remastrade återutgivningar med Led Zeppelin IV och Houses Of The Holy [Atlantic / Warner Music] går som nykomlingar in på albumlistans plats 8 respektive 15.

OMI Cheerleader (Felix Jaehn Remix Radio Edit) [Ultra Records / Sony Music] är alltså ny etta på singellistan. Därmed får Martin Tungevaag Wicked Wonderland [Tungevaag Music / Warner Music] även denna vecka behålla på sin andraplats, samtidigt som förra veckans etta Avicii The Days [Universal Music] faller till tredjeplats. Amanda Jensen When We Dug Fot Gold In The USA [EVA / Sony Music] klättrar från plats 27 till plats 4. Högsta nykomling är Carola Sjung Hallelujah (Och prisa Gud) [EVA /Sony Music] på plats 48 – för övrigt även det en låt från Så mycket bättre.

Så mycket bättre dominerar samlingslistans topp. Bakom ettan Så mycket bättre – Orups dag [EVA / Sony Music] följer Så mycket bättre – Olas dag [EVA / Sony Music] och Så mycket bättre – Amandas dag [EVA / Sony Music] på plats 2 och 3.

På dvd-listan går Eric Clapton Trains, Planes and Eric [Eagle Vision / Playground] upp som överlägsen etta.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se