29 oktober 2014

DIGITALT YouTubes streamingtjänst på gång?

Under snart ett år har det ryktats om att Google-ägda YouTube ska sjösätta en streamingtjänst motsvarande Spotify. Vid en konferens satte YouTubes CEO Susan Wojcicki startdatumet till ”snart.”

Källor uppger att tjänsten kommer att ha dels en gratisversion, dels en annonsfri betalversion, alltså ungefär som exempelvis Spotify. Tjänsten har redan innan den existerar fått en hel del negativ publicitet efter att de samlade indiebolagens organisation Merlin gått ut med hård kritik över de ersättningar som erbjudits.

Vid amerikanska Recode Mobile Conference i måndags var VD Susan Wojcicki, tidigare annonschef på Google, inte mer specifik än att hon angav startdatum till ”soon”, men hon underströk flera gånger att arbetet är långt gånget.

Lars Nylin

Länk till artikel på cnet.com:

http://www.cnet.com/news/youtube-chief-wojcicki-optimistic-site-will-launch-music-service-soon/