9 oktober 2014

BOKNING JA till Blixten & Co

Blixten & Co har kontrakterat gruppen JA. Duon består av Anton Hagman och Jonas Peker, båda 16 år gamla. I somras la duon ut en cover på Youtube och i slutet av augusti släppte 100songs singeln Caroline. Nu har JA – vars YouTube-klipp redan har visats 500 000 gånger – uppträtt inför tusentals fans på bl.a Malmöfestivalen och Friendsdagen på Skansen.

JA är nu aktuella med nya singeln These Days som släpptes genom det populära dataspelet Star Stable Online. 15 oktober släpps duons första EP. 8 november spelar JA på Folkets hus i Göteborg och i december åker de sedan till Singapore för att medverka i showen Youth Sensation.

Anton Hagman från Västerås och Jonas Peker från Skövde upptäcktes av skivbolaget 100songs när de var för sig lagt upp covers av kända låtar på Youtube. 100songs sammanförde Anton och Jonas och de klickade direkt.

JA:s stämsång och gitarrspel uppmärksammades under sommaren 2014 i covers på hitlåtar av bland andra Colbie Calliat, Mr Probz och John Legend och intresset växte fort. De scoutades av Sony Music UK och bjöds in till audition på X-Factor i Storbritannien.

Claes Olson

Länkar: 
Låten ”Caroline”: https://www.youtube.com/watch?v=AoLV5BDoQPY 
Cover på låten ”Waves” av Mr Probz: https://www.youtube.com/watch?v=gK901nmIu0o 
Live på 100 SONGS showcase: http://instagram.com/p/tlKLW-SvQH/