2 oktober 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.40 Doug Seegers åter i topp

Efter att nu ha legat totalt 18 veckor på SverigeTopplistan / album intar Doug Seegers Going Down To The River [Lionheart / Universal Music] den här veckan för andra gången listans förstaplats. Som nykomling på listan klättrar Elisa’s Det ska va lätt [Lionheart / Universal Music] direkt ända upp till andra plats och därmed kan Lionheart denna vecka fira dubbelt i topp.

En bit nedanför Doug Seegers listtoppande Going Down To The River [Lionheart / Universal Music] och tvåan Elisa’s Det sak va lätt [Lionheart / Universal Music] avancerar Jill Johnson Livemusiken från Jills verandra Nashville [Lionheart / Universal Music] – ”soundtrackalbumet” från det SVT-program där Doug Seegers upptäcktes och slog igenom – för andra veckan uppåt på listan och intar plats 18.

På albumlistans topp20 gör fyra andra svenska artister entré som nykomlingar. Tove Lo Queen Of The Clouds [Universal Music] gör entré på plats 6, Per Gessle The Per Gessle Archives [Cosmos / Playground] debuterar på plats 7, Sophie Zelmani Everywhere [Oh Dear Recordings / Universal Music] på plats 12 och ABBA Live At Wembley Arena [Polar / Universal Music] går in på plats 15.

På singellistan är det denna vecka i det närmaste total stiltje. Calvin Harris feat. John Newman Blame [Columbia / Sony Music] ligger liksom föregående vecka i topp före Aronchupa I’m An Albatraoz [Aron Ekberg / Sony Music]. Listan högsta nykomling Rebel feat. Sidney Holsen Black Pearl (He’s A Pirate) [Nordik Tempo / Warner Music] debuterar så långt ner som på plats 55.

Samlingslistan toppas även denna vecka av Passione Italia! [Columbia / Sony Music] (som placerar sig på plats 12 på totallistan).

På DVD-listan går Jon  Lord, Deep Purple & Friends Celebrating Jon Lord [Ear / Playground] så nykomling rakt in på första plats.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se