26 september 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.39 Slash och Calvin Harris nya ettor – Zara Larsson stark nykomling

Den här veckan går Slash World On Fire (Roadrunner / Warner Music] rakt in på albumlistans förstaplats. På singellistan övertar Calvin Harris feat. John Newman Blame (Columbia / Sony Music] förstaplatsen från Aronchupa I’m An Albatraoz (Aron Ekberg / Sony Music].

Slash World On Fire (Roadrunner / Warner Music] är den f.d. Guns n’Roses-gitarristens andra etta på SverigeTopplistan som soloartist. Även 2010 toppade han albumlistan, då med sitt självbetitlade album Slash (Roadrunner / Warner Music].

Efter förra veckans tv-dokumentär i SVT återvänder Doug Seegers Going Down To The River (Lionheart / Universal Music] till lstans toppskikt och klättrar ändå från plats 27 till andra plats.

Näst högsta nykomling på listan är Leonard Cohen Popular Problems (Columbia / Sony Music] som debuterar på femte plats. Andra nykomlingar på listan är bl.a Goat Commune (Universal Music] som går in på plats 17 och Mapei Hey Hey (Columbia / Sony Music] som går in på plats 35.

Calvin Harris feat. John Newman Blame (Columbia / Sony Music] intar singellistans förstaplats från Aronchupa I’m An Albatraoz (Aron Ekberg / Sony Music] redan under sin tredje vecka på listan. På plats 16 gör Zara Larsson stark entré som nykomling med Rooftop (Artist Company TEN / Universal Music].

Passione Italia! (EVA / Universal Music] är fortfarande etta på samlingslistan, men är med en niondeplats på totallistan den enda samling som kvalificerar sig för topp 10 där.

På DVD-listan ligger för andra veckan Queen Live At The Rainbow ´74 (Virgin / Universal Music] på första plats.

Claes Olson

Bilden: Zara Larsson

Länk:

www.sverigetopplistan.se