2 september 2014

RADIO Kalle Johansson vann Svensktoppen nästa

Kalle Johansson från småländska Söderåkra vann i helgen P4:s musiktävling Svensktoppen nästa med låten Den där dan. Som vinnare får han en plats som utmanare på Svensktoppen och erbjuds även i egenskap av artist en plats i Melodifestivalen 2015.

Vinnarlåten kommer att spelas i P4 och den 28 september kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen. Nästa år väntar Melodifestivalen.

– Det här känns helt overkligt, jag är så lycklig och oerhört tacksam för alla som tror och röstat på mig, säger Kalle Johansson.

P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa arrangerades 2014 för sjunde året i rad. Både nya och etablerade låtskrivare och artister kan vara med och tävla med nyskrivna låtar. Priset för det vinnande bidraget är en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen samt ett erbjudande för artisten att medverka i Melodifestivalen 2015. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4.

I juryn ingick juryordförande Maths Broborg, projektledare för Svensktoppen nästa, Christer Björkman, Melodifestivalgeneral, musikredaktörerna Kerstin Behrendtz och Rita Jernquist, musikjournalisten och programledaren Kaj Kindvall samt Anna Lidman från förra årets vinnare av Svensktoppen nästa, gruppen EKO.

Lars Nylin