26 juni 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.26 Lasse Stefanz övertar förstaplatsen

Efter två veckor i topp petas First Aid Kit Stay Gold [Columbia / Sony Music] den här veckan ner till albumlistans andraplats av Lasse Stefanz Honky Tonk Rebels [Mariann / Warner Music] som går rakt in på SverigeTopplistans förstaplats. John Legend All Of Me [Getting Out Of Our Dreams / Columbia / Sony Music] ligger efter 20 veckor fortfarande i topp på singellistan.

Lasse Stefanz Honky Tonk Rebels [Mariann / Warner Music] går som  nykomling direkt in på SverigeTopplistans förstaplats, med dubbelt så stor listandel som First Aid Kit. Näst högsta nykomling är The Playtones  Rockabilly Sunset [Atenzia / Budgetgrossisten] som går in på tredje plats. Längre ner på listan debuterar bl.a Kim Cesarion Undressed [RCA / Sony Music] och Emmy & Ella Nr. 1 [Impact / Naxos] på plats 15 respektive 16.

John Legend All Of Me [Getting Out Of Our Dreams / Columbia / Sony Music] toppar alltså fortfarande singellistan, som inte uppvisar några store förändringar  denna vecka. Veckans nykomlingar är Magic! Rude [Sony Music], Kyla La Grange Cut Your Teeth [Ioki Records / Sony Music] och Tomas Ledin Sommaren är kort [Metronome / Anderson / Universal Music] och Ted Gärdestad Sol, vind och vatten [Polar / Universal Music] på platserna 43, 50, 55 och 59.

Samlingslistans etta För kärlekens skull: En hyllning till Ted Gärdestad [EVA / Universal Music] ligger denna vecka på totallistans sjunde plats.

Ny i topp på dvd-listan är Peter Gabriel Back To Front: Live In London [Eagle Vision / Playground] som går rakt in på första plats.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se