13 maj 2014

FESTIVAL Indiefestival i Stockholm 2015

Den tyska konsertbjässen FKP Scorpio fortsätter att utmana Live Nation om dominans av den svenska festivalmarknaden. I ett reportage i Dagens Nyheter meddelar Scorpios Folkert Koopmans att man 2015 adderar en stor indiefestival i Stockholm till sina festivaler Bråvalla och Getaway.

– Jag siktar på en festival i indiegenren, fast hur stor vet jag ännu inte. Det ska bli något helt nytt som inte har något med Hultsfred att göra och mitt mål är att den ska arrangeras nästa år. Jag är väldigt nyfiken på hur årets alla festivaler kommer att gå och vill studera dem ordentligt innan jag tar ett beslut, särskilt Way Out West och Popaganda, säger Folkert Koopmans till Dagens Nyheter. Koopmans säger om försöket att flytta Hultsfredsfestivalen till Stockholm var ett misstag, ”nostalgi”, som kostade honom miljontals kronor.

I reportaget om dragkampen mellan Live Nation och FKP Scorpio kommenterar bland andra Live Nations Thomas Johansson festivalsituationen inför sommaren 2014.

Länk till DN:s reportage:

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/ny-festival-i-slaget-om-publiken/

Lars Nylin