14 mars 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.11 Melodifestivalen dominerar

Melodifestivalens artister och låtar dominerar denna vecka stort på såväl singellistan som den totala albumlistan, där samlingslistans givna etta Melodifestivalen 2014 [M&L / Universal Music] inte helt oväntat ligger i topp. Albumlistans etta är dock även denna vecka Avicii True [Universal Music].

Warner Music svarar för samtliga de fyra bidrag från Melodifestivalen som den här veckan toppar singellistan. Anmärkningsvärt är att finalens tvåa Ace Wilder-låt Busy Doin’ Nothin’ [Stereoscope / Warner Music] leder relativt stort före årets vinnare Sanna Nielsen Undo [Parlophone / Warner Music] på andra plats. Ace Wilder toppar även Spotify-listan och ligger topp 3 på radiolistan. Sanna Nielsen är tvåa även hos Spotify och på Warner Music räknar man med att Undo kommer att hamna topp 5 på radiolistan.

Trea på singellistan är Linus Svenning Bröder [Stockhouse / Warner Music] och fyra Panetoz Efter solsken [Warner Music].

Andra Melodifestivalartister på veckans singellistas topp40 är i tur och ordning Alcazar (plats 10), Helena Paparizou (18), Oscar Zia (19), Anton Ewald (24), JEM (25), State of Drama (32), Ellen Benediktson (35) och Yohio (38). Veckans högsta nykomling på singellistan är Coldplay Magic [Parlophone UK / Warner Music].

Högsta nykomling på albumlistan – som alltså även denna vecka toppas av Avicii True [Universal Music] – är Jill Johnson Livemusiken från Jills veranda Nashville [Lionheart / Universal Music] som går in på plats 9.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se