7 mars 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.10 Ace Wilder i topp inför helgens final i Melodifestivalen

Med ett imponerande avancemang från förra veckans trettioandra plats rusar Ace Wilder Busy Doni’ Nothin’ [Warner Music] inför helgens final i Melodifestivalen rakt upp i topp på SverigeTopplistan. Samtidigt gör samlingen Melodifestivalen 2014 [M&L Records / Universal Music] entré som veckans totalt sett mest säljande album i Sverige.

Trots tv-publikens enligt all statistik minskade engagemanget och fallande intresse för årets Melodifestival sätter årets tävlingsbidrag rejält avtryck på musikförsäljningen i landet. Bakom veckans helt överlägsna etta Melodifestivalen 2014 [M&L Records / Universal Music] gör Melodifestivalen 1958-2013 [Parlophone / Warner Music] entré som tvåa på samlingslistan och är denna vecka det totalt sett nionde mest sålda albumet i landet.

Den ordinarie albumlistan toppas fortfarande av Avicii True [Universal Music]. Bakom honom gör två nykomlingar entré. Weeping Willows The Time Has Come [Razzia / Sony Music] går in på andra plats och Pharrell Williams G I R L [Columbia / Sony Music] på plats 3. På plats 9 gör även nykomlingarna Ison & Fille Länge leve vi [Hemmalaget / Sony Music] entré på topp 10.

På singellistan – som alltså toppas av Ace Wilder Busy Doni’ Nothin’ [Warner Music] – debuterar likaledes Melodifestival-aktuella Linus Svenning Bröder [Stockhouse / Warner Music] som näst högsta nykomling på plats 7, en placering före topp 10-listans tredje Melodifestivalbidrag: Sanna Nielsen Undo [Parlophone / Warner Music].

På dvd-listan går Bob Dylan 30th Anniversary Concert Celebration [Columbia Legacy / Sony Music] som nykomling rakt in i topp som ny listetta.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se