16 januari 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.3 Bruce i topp

Bruce Springsteen går den här veckan rakt upp i topp på albumlistan med sitt nya album High Hopes [Columbia / Sony Music] som redan är guldcertifierat. Dessutom återintar han dvd-listans första plats med filmen Springsteen & I [Eagle Vision / Playground]. På singellistan petar Ed Sheeran I See Fire [Watertower Music Inc / Universal Music] ner platinasäljande Pitbull feat Ke$ha Timber [RCA / Sony Music] från förstaplatsen.

Inte helt oväntat är Bruce Springsteen High Hopes [Columbia / Sony Music] även totalt sett Sveriges mest säljande album just nu (före Så mycket bättre Säsong 4 [EVA / Universal Music]) och säljer mer än dubbelt så mycket som förra veckans tvåa Avicii True [Universal Music]. Förra veckans titlar på plats 1-7 faller klockrent varsitt steg ner till platserna 2-8 bakom Springsteen.

Näst högsta nykomling – och den enda nya titeln utöver High Hopes – är John Newman Tribute [Island / Universal Music] som gör entré så långt ner som på albumlistans 54:e plats.

På singellistan är det mest dramatiska att singer-songwritern Ed Sheerans ledmotiv I See Fire [Watertower Music Inc / Universal Music] till filmen The Hobbit: The Desolation of Smaug petar ner platinasäljande Pitbull feat Ke$ha Timber [RCA / Sony Music] från den förstaplats som samarbetet har abonnerat på i sex veckor. Högsta nykomling är Rihanna What Now [The Island Def Jam Music Group / Universal Music] på plats 46.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se