3 januari 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.1 Avicii tillbaka på albumlistans förstaplats

Så mycket bättre Säsong 4 [EVA / Universal Music] är totalt sett fortfarande landets bästsäljande album, men i årets första sammanställning av SverigeTopplistan är det stora utropstecken är att Avicii efter 16 veckor på den ordinarie albumlistan åter igen intar förstaplatsen med True [Universal Music]. Efter att de klassiska jullåtarna fallit från singellistan klättrar dessutom den svenska världsstjärnans hits Hey Brother och Wake Me Up [avicii Music / Universal Music] under Pitbull feat. Kesha Timber [RCA / Sony Music] och Eminem feat. Rihanna The Monster [Aftermath / Universal Music] som behåller sitt grepp om toppen.

Avicii True [Universal Music] övertar denna vecka albumlistans förstaplats från Lasse Stefanz stora julparty [Mariann / Warner Music] som petas ner till andra plats. Idol-vinnaren Kevin Walker Belong [Universal Music] faller i sin tur från andra till tredje plats.

Veckans högsta nykomlingar på albumlistan är båda samlingar med artister som under hösten har uppmärksammats extra för sin medverkan i Så mycket bättre. Agnes Collection [Roxy Recordings 7 Universal Music] debuterar på plats 6, Bo Kaspers Orkester Så mycket bättre Bo Kaspers Orkester [Svedala / Sony Music] på plats 7.

Bakom Pitbull feat. Kesha Timber [RCA / Sony Music] och Eminem feat. Rihanna The Monster [Aftermath / Universal Music] klättrar DVBBS & Bourgeous Tsunami [Spinn Records / Disco:Wax / Sony Music] upp till tredje plats på singellistan – några tiondelars listandelar före Avicii-hitsen Hey Brother och Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music]. Lite längre ner på listan så återvänder den här veckan inte mindre än 28 redan bekanta titlar efter det att jullåtarna fallit ur.

På samlingslistan klättrar Idol 2013 [Universal Music] från sjunde till andra plats, bakom Så mycket bättre Säsong 4 [EVA / Universal Music].

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se