21 november 2013

MUSIKPRIS Svenskar firar Steve Angellos Eliason Merit Award i Hollywood

På sin födelsedag 22 november kommer den svenska house-ikonen Steve Angello från Swedish House Mafia att ta emot årets Eliason Merit Award från The Swedish-American Chamber of Commerce of Los Angeles. Angello får priset för sin innovativa musik, som har placerat Sverige i det internationella strålkastarljuset.

– Under Eliason Merit Award kommer vi att fira de svenska kreativa talangerna i LA – den ”svenska invasionen” – och de svenska stjärnorna i LA är inbjudna, berättar Paula Thelin på The Swedish-American Chamber of Commerce i Los Angeles.

På efterfesten på W Hollywood Hotel, LA kommer sedan den svenska DJ-duon Rebecca & Fiona att spela.

– Efter att ha varit aktiva i USA under de senaste två åren, och i Södra Kalifornien specifikt så är vi mycket glada över att delta på Eliason Merit Award galan och fira den succé som andra svenskar har gjort på den här marknaden”, säger Rebecca & Fiona.

– Det känns extra betydelsefullt eftersom det är Steve Angello som får priset i år. Han inspirerar oss mycket, både som svenskar och som artister inom elektronisk dans musik.

Svenska DJ MRTN kommer inleda kvällen och även den progressiva house music-duon Third Party [SIZE Records] kommer att uppträda till Steve Angellos ära under galan.

Claes Olson

Länk:

http://sacc-la.org/eliason2013/