24 oktober 2013

SKIVBOLAG Naomi Pilgrim i avtal med Cosmos Music Group

Efter att för knappt två veckor sedan ha släppt sitt första spår No Gun på sin SoundCloudoch på mindre än en vecka streamats mer än 100 000 gånger har Naomi Pilgrim nu tecknat avtal med Cosmos Music Group. 

Tidigare har Naomi Pilgrim körat bakom Lykke Li, jobbat som DJ och arrangerat klubbar i Stockholm under flera års tid. Responsen på hennes solodebut Nu Gun har varit exceptionellt stor både från amerikanska och engelska musikbloggar och skivbolag och redan i förra veckan uppmärksammades den svenska artisten med en intervju i amerikanska Interview Magazine.

– Det känns helt fantastiskt att officiellt få bli en del av Cosmos Music Group, kommenterar Naomi Pilgrim. Det har känts som det självklara valet sedan jag klev in på deras kontor för första gången, det känns nästan som att jag blivit en del av ny familj.

– Förutom själva teamet känns det helt rätt att dela bolag med artister som Say Lou Lou, Niklas von Arnold och Familjen.

– Jag har känt Naomi sedan 2008 och vi har länge diskuterat ett samarbete, berättar Åsa Höglund på Cosmos Music Group. Men det var först när vår A&R Hugo Scherman kopplade ihop Naomi med producenten Fredrik Okazaki som det kändes som att vi hittat rätt. Det känns superkul att få jobba tillsammans igen och att få sjösätta ett projekt som man fått längta efter.

Debutsingeln No Gun, som producerats av Fredrik Okazaki, släppas kommersiellt 18 november och kommer följas upp av en EP.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Hugo Scherman (Cosmos Music Group), Naomi Pilgrim, Malin Weisby Kratz (Cosmos Music Group) och Åsa Höglund (Cosmos Music Group).