24 oktober 2013

EXPORT MUSIC SWEDEN Lyckad exportsatsning på Culture Collide

I samarbete med Export Music Sweden arrangerade LW-prod, Bilda och Musichelp i förra veckan ett antal lyckade och välbesökta showcase på Culture Collide i Los Angeles. Från Sverige spelade The Deer Tracks, Like Swmming och Melpo – som i sista stund ersatte Frida Sundemo.

Den svenska satsningen fick genomslag i såväl MTV som VH1. Stor uppmärksamhet i Los Angeles fick The Orchard-kontrakterade The Deer Tracks, som just nu befinner sig ut på en två månader lång och mycket omfattande turné i Nordamerika.

Men även det Musichelp-kontrakterade bandet Like Swimming blev mycket omskrivet under USA-turnén.

– Vi har fått sex av de tio största bloggarna i USA att skriva om bandet, rapporterar Peter Åstedt på Musichelp. Dessutom uppmärksammades de av USA:s största dagstidning USA Today, som skrev att ”Swedish band Like Swimming crafts sweet and bouncy indie pop tunes that pair well with sprinklers and sunscreen”.

Musichelp, LW-prod. och Bilda planerar nu att vidareutveckla sitt samarbete runt en svensk musikplattform med ett stort gemensamt showcase på Sout by Southwest i Austin, Texas i vår.

Redan klara svenska artister på South By Southwest är INVSN, Like Swimming, NONONO, Marigold, Kristal and Jonny Boy. Troligtvis kommer ytterligare ett antal artister att adderas.

Claes Olson

Bilden: The Deer Tracks