17 oktober 2013

MANIFEST On Tour

Nästa vecka börjar årets Manifest On Tour med start i Stockholm den 22 oktober. För fjärde året i rad åker en panel med musikbranschfolk runt i Sverige för att möta band och artister som vill ta sina karriärer till nästa nivå.  I år blir det nio turnéstopp och de sex band och artister som valts ut i varje stad bjuds in till en Master Class där de inför en panel kan ställa frågor och få feedback kring sin musik och karriärer. 

Årets panel består bl.a. av representanter från SOM (Sveriges Oberoende Musikproducenter), SAMI (Svenska Artisters & Musikers Intresseorganisation), Sensus studieförbund och lokala profiler som arbetar med musik på olika sätt.

I varje stad spelar de utvalda artisterna på Manifest On Tour showcase, där en vinnare från varje stad utses. Dessa kvalificerar sig till finalen i Stockholm 6 februari då vinnaren får spela på Manifestgalan 2014 på Nalen.

I Stockholm medverkar följande band:

Heavy Tiger (rock)  www.heavytiger.com

Me the Tiger (electropop)  www.methetiger.se

Fou de Toi (pop) www.foudetoi.se

Hemgraven (punk/new wave) www.facebook.com/hemgraven

Me & Skinny Joon (electropop) www.skinnyjoon.com

Kristal & Jonny Boy (electropop) www.kristalandjonnyboy.se

Som initiativtagare till Manifest on Tour står SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) och Sensus studieförbund.

Manifest on Tour genomförs i samarbete med SAMI (Svenska Artisters & Musikers Intresseorganisation). Projektet stöds av Musiksverige.

Claes Olson

Länk: 

http://manifestgalan.se/manifest-on-tour/