17 oktober 2013

FESTIVAL Svenska band klara för SXSW 2014

I veckan offentliggjorde arrangörerna av South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas i mars namnen på fem redan bokade svenska band  som kommer att spela på den stora showcasefestivalen i mars. Klara för medverkan är INVSN, NONONO, Like Swimming, Marigold och Kristal & Jonny Boy.

I år stöds det svenska inslaget på SXSW av bl.a Linnéuniversitetet, MusicHelp och Bilda. Det är fjärde året i rad som Studieförbundet Bilda presenterar ny lovande musik på musikfestivalen. Studieförbundet har tidigare skickat banden Intohimo, Adam & Alma, The Bombettes, Vanbot, Immanu El och The Majority Says till SXSW.

I år skickar man electropopduon Kristal and Jonny Boy från Stockholm/Rättvik och popbandet Marigold från Borlänge. De två banden nåddes under torsdagen av beskedet att de nu är klara för SXSW 2014.

– Att åka till SXSW 2014 betyder hur mycket som helst för oss!  säger Kristina Hanses i Kristal and Jonny Boy. För första gången ska vi ta oss över Atlanten, uppträda på en av världens största musiktillställningar och skapa nya kontakter inom musikbranschen. Det är guld värt för oss!

– Hemskt kul så klart! säger Johan Nordin i Marigold. Detta är ju något som vi väntat länge på att få göra, vi ser fram emot att ta vår nya musik över Atlanten. Var inte oroliga för oss, Allt kommer bli bra!

På South by Southwest samlas musikbransch från hela världen för att ta del av cirka 2 500 officiella showcasespelningar, seminarier och andra möjligheter till att nätverka.

Claes Olson 

Länk:

http://sxsw.com/music/news/2013/2014-sxsw-music-festival-artist-announcement-round-one