3 oktober 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.40 Avicii ohotad på försäljningslistorna

Veckans albumlista innehåller inte mindre än tio nykomlingar, varav åtta på topp 20. Ingen klarar dock av att hota Avicii, vars debutalbum True [Universal Music] denna vecka återtar förstaplatsen från Lars Winnerbäck Hosianna [Universal Music]. Dessutom toppar Avicii även denna vecka singellistan med inte mindre än tre titlar i topp.

Förra veckan petade Lars Winnerbäck Hosianna [Universal Music] ner Avicii True [Universal Music] från albumlistans förstaplats. Den här veckan återtar Avicii förstaplatsen igen, samtidigt som han alltså regerar på singellistan med en rekordtrio i toppen.

Högsta nykomling på albumlistan är Lisa Nilsson Sånger om oss [Diesel Music / Sony Music] på tredje plats. Dream Theatres nya självbetitlade album [Roadrunner / Warner Music] gör entré på plats 5 och Dregens likaledes självbetitlade soloalbum [Universal Music] gör entré på plats 6. Lite längre ner på listan debuterar även bl.a Justin Timberlake The 20/20 Experience – 2 Of 2 [RCA / Sony Music] (plats 9), Sting The Last Ship [A&M / Universal Music] (plats 12), Hans Martin Vägen hem [Atenzia / Budgetgrossisten] (plats 13), Wizex 40 år i Folkparkens tjänst [Atenzia / Budgetgrossisten] (plats 14) och Drake Nothing Was The Same [Universal Music] (plats 17) som nykomlingar denna vecka.

Bakom Aviciis topptrio Hey Brother, Wake Me Up och You Make Me [Avicii Music AB / Universal Music] och Miley Cyrus Wrecking Ball [RCA / Sony Music] på plats 4 avancerar Ylvis The Fox [Warner Music Norway] från plats 10 till 5 på singellistan. Daniel Adams-Ray Precis som jag [Daniel Adams-Ray AB / Universal Music] går som veckans enda nykomling in på plats 41.

DVD-listan toppas överlägset av Sabaton, vars två titlar Swedish Empire [Nuclear Blast / Universal Music] och Swedish Empire: Earbook [Nuclear Blast / Universal Music] med sammanlagt hälften av listans försäljningsandelar placerar sig etta och tvåa.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se