3 oktober 2013

SKIVBOLAG Albatraoz till Sony Music via Record Union

I maj inledde Sony Music ett samarbete med den stora nordiska independentdistributören Record Union. Albatraoz från Borås var ett av de band som tidigt laddade upp en låt på Record Unions plattform och efter att låten med samma namn som bandet utan någon som helst marknadsföring under sommaren spridits snabbt på sociala medier lyssnar idag uppskattningavis 20 000 svenskar dagligen på den. Albatraoz har nu kontrakterats av Sony Music.

Albatraoz består av Aron Ekberg, Måns Harvidsson, Rasmus Sahlberg och Nicklas Savolainen som alla har känt varandra sedan de var små. Albatraoz är nu släppt på Spotify, iTunes och WiMP och den här veckan släpps även den officiella videon.

Samarbetet mellan de två musikbolagen innebär i korthet att icke kontrakterade artister som laddar upp och distribuerar sin musik hos Record Union erbjuds en möjlighet att bli upptäckta av Sony Musics A&R- och talangutvecklingsteam. Genom olika verktyg som Record Union tillhandahåller kan Sony Music på nära håll kunna följa och ha en aktiv dialog med dessa artister.

– Record Union kommer bli den brygga mellan osignade artister och skivbolag vi på Sony tidigare har saknat, sa Mark Dennis, vd Sony Music, i samband med att samarbetsavtalet offentliggjordes i maj.

– Vi är övertygande om att Sverige hyser enormt mycket talang och att vi nu på ett enkelt sätt kan få upp ögonen för framtidens artister redan idag, tillade Helen McLaughlin, Head of A&R på Sony Music.

– Samarbetet mellan Sony Music och Record Union är unikt och skapar otroliga möjligheter för artister som vill ta nästa steg i sin karriär, menar Daniel Nilsson, vd Record Union.

För närvarande omfattar samarbetet mellan Sony Music och Record Union enbart Sverige, men en expansion till fler marknader planeras.

Sedan Record Union startade för tre år sedan har plattformen även agerat språngbräda åt artister som Medina, Vinsten, Emblem3 och Bara På Låtsas.

Claes Olson