13 september 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.37 Dubbelt Avicii i topp

Veckans albumlista präglas starkt av den banbrytande nyordning som innebär att streaming fr.o.m. denna vecka räknas samman med den fysiska försäljningen. På singellistan är det dock fortfarande så att Avicii ohotad ligger kvar i toppen – den här veckan både som etta och tvåa med Wake Me Up respektive nya You Make Me [Avicii Music AB / Universal Music].

Nyordningen med streamad musik på albumlistan är avsedd att ge en bättre bild av hur svenskarna verkligen konsumerar musik idag, så inte helt oväntat präglas listan av en rad förändringar och omkastningar. Rodriguez Searching For Sugar Man [Columbia Legacy / Sony Music] intar förstaplatsen, samtidigt som förra veckans etta Eric Saade Forgive Me [Roxy Recordings / Universal Music] halkar ner till plats 3. Drifters Jukebox [Frituna / Warner Music] faller ända från andra plats till plats 23.

Veckans albumlista innehåller inte mindre än 13 nykomlingar och inte mindre än 14 titlar som efter en tids frånvaro återvänder in på listan. Högsta nykomling är Calvin Harris 18 Months [Sony Music] på plats 6, tätt följd av en annan nykomling: Macklemore & Ryan Lewis The Heist [ADA / Warner Music] på plats 7.

De tre återvändare som till övervägande delen baserat på omfattande streaming av tidigare hits går in högst på listan är i tur och ordning Bruna Mars, Imagine Dragons och Justin Bieber.

På singellistan är Miley Cyrus Wrecking Ball [RCA / Sony Music], vars video den senaste veckan har slagit världsrekord på YouTube, högsta nykomling på plats 32. Lana Del Rey Summertime Sadness [Lana Del Rey / Universal Music] är näst högsta nykompling på plats 42.

Absolut Music 73 [EVA / Universal Music] toppar samlingslistan och är denna vecka landets näst mest sålda album totalt.

Sugarplum Fairy Live på Peace & Love 2010 [Peace & Love] går som nykomling rakt in på dvd-listans förstaplats.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se