3 september 2013

SKIVBOLAG Jonas Siljemark chef för Warner Music Group i Norden

I ett pressmeddelande på tisdagen bekräftar Warner Music Group att Jonas Siljemark – hittills VD för Warner Music Nordics – även blir chef för den kombinerade skivbolagsverksamheten Warner Music Group/Parlophone Label Group.

Pressmeddelandet i sin helhet:

WARNER MUSIC GROUP BEKRÄFTAR JONAS SILJEMARK SOM CHEF ÖVER DEN KOMBINERADE SKIVBOLAGSVERKSAMHETEN I NORDEN

STOCKHOLM, 3/9-2013: Warner Music Group (WMG) har idag bekräftat Jonas Siljemark som chef över skivbolagsverksamheten i Norden efter förvärvet av Parlophone Lable Group (PLG), inkluderat EMI:s verksamhet i Danmark, Norge samt Sverige.

Siljemark kommer att fortsätta sin roll som President över Warner Music Nordic, överblickandes den kombinerade verksamheten i hela regionen, inkluderat ledningen av Warner Music Sweden. Han rapporterar till Stu Bergen, President, International, Warner recorded Music. Stefan Blom, tidigare CEO/VD EMI Nordics, kommer att sitta kvar fram till den 30 september för att säkerställa en lyckad övergång för att sedan lämna bolaget.

Detta tillkännagivande följer WMG:s slutgiltiga förvärv av PLG från Universal Music Group (UMG), ett dotterbolag till Vivendi, den 1 juli. PLG består av den historiska Parlophone-labeln, Chrysalis/ensign-labeln i Storbritannien, EMI Classics och Virgin Classics, samt EMI:s verksamheter i Belgien, Tjeckien, Danmark, Frankrike, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Spanien samt Sverige.

Bergen säger: ”Jonas är det perfekta valet för den här typen av nyckelroll och jag är glad att han vill fortsätta sitt enastående ledarskap i Norden. Han har varit avgörande i framgången för våra extraordinära lokala och internationella artister, och jag är övertygad om att hans dynamiska och innovativa tillvägagångssätt kommer att fortsätta driva våra artister och repertoar till nya höjder i denna viktiga och inflytelserika region. ”

Siljemark säger: ”Jag ser fram emot ett nära samarbete med Stu och mitt team för att fortsätta leverera långa karriärer till våra fantastiska artister. Vi är dedikerade att erbjuda tjänster i världsklass till nya samt redan etablerade talanger, och tillsammans ska vi säkerställa att vi förblir deras förstahandsval.”

Sedan Siljemark började på Warner Music 2003 har han ansvarat för att omvandla verksamheten i Norden. I dag är Warner Music Nordic ett digitalt inriktat musikbolag med en mångsidig roster och ett engagemang för att utveckla sin expertis och verksamhet över ett spektrum av intäktskällor. Under Siljemarks ledarskap har Warner Music Nordic genomfört stora förvärv under de senaste åren, däribland finska skivbolaget HMC.

Bergen fortsätter: ”Jag skulle vilja tacka Stefan för hans hängivenhet och bidrag till verksamheten, liksom hans arbete för att genomföra en smidig övergång och integration. Jag önskar honom all framgång i hans fortsatta karriär”.

Genom detta är ledningsstrukturen satt för Norden, efter tillkännagivandet av Michael Wermuth, tidigare landschef för EMI Danmark, som nu har utsetts till General Manager över Warner Music Denmark. Guttorm Raa behåller sin position som General Manager över Warner Music Norway, samtidigt som Niko Nordström står kvar som General Manager över Warner Music Finland. Samtliga rapporterar till Siljemark.”

Claes Olson