28 augusti 2013

ARTIST Avicii gjorde sommarlåten 2013

Förr kunde det bli godtyckligt vem som gjort sommarens mest älskade låt, det som ironiskt nog brukar etiketteras som årets sommarplåga. Med Spotify är det enklare att utse vinnaren. Föga överraskande toppar Aviciis Wake Me Up listan över mest streamade på Spotify. Bästa svenskspråkiga låt kom tvåa.

När sommaren började spekulerades i krönikor och på sociala nätverk som vanligt om vilken låt som skulle komma att symbolisera sommaren 2013. I MI:s ytterst ovetenskapliga summering toppade rappande Macklemore & Ryan Lewis förhandstipslistan med franska Daft Punk som utmanare och svenska Medina som underdog.

Alla tre finns med på Spotifys topp 20 – Macklemore & Ryan Lewis två gånger om – men det  var sent anländande Wake Me Up som tog hem det hela. Bästa svenskspråkiga låt blev just Medina. Niellos Legenden kom tia medan Håkan Hellströms Det kommer aldrig va över för mig placerade sig som nummer 15. Daft Punk och Get Lucky hamnade till sist på plats 11.

1. Avicii Wake Me Up

2. Medina Miss Decibel

3. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton Can’t Hold Us

4. Calvin Harris I Need Your Love

5. Bastille Pompeii

6. Sebastian Ingrosso Reload

7. Robin Thicke Blurred Lines

8. Kim Cesarion Undressed

9. Pink Just Give Me A Reason

10. Niello feat. Phantomen Legenden

Lars Nylin