22 augusti 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.34 Watain etta på SverigeTopplistan

Det svenska black metal-bandet Watain går den här veckan rakt in i topp på den svenska försäljningslistan med albumet The Wild Hunt [Century Media / Universal Music]. Singellistan toppas fortfarande av Avicii Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music].

Watain The Wild Hunt [Century Media / Universal Music] gör en minst sagt mäktig debut på SverigeTopplistan, men anmärkningsvärt är ändå att Mando Diaos Infruset guld [Musica de La Santa / Sony Music] efter 42 veckor fortfarande är ytterst nära att knipa förstaplatsen ännu en gång. Det är trippelt svenskt i topp på veckans prispall (och på plats 4-5 i tur och ordning Agnetha Fältskog, Larz Kristerz och ABBA), men de senaste veckorna etta Lasse Stefanz Trouble Boys [Mariann / Warner Music] får denna vecka nöja sig med en tredjeplats.

Watain har tidigare toppat SverigeTopplistan med dvd:n Opus Diaboli [His Masters Noise / Sound Pollution] i maj 2012, men bandets bästa tidigare placering på albumlistan är plats 26 med Lawless Darkness  [Season Of Mist / Sound Pollution] i juni 2010.

Näst högsta nykomling på albumlistan är John Mayer Paradise Valley [Columbia / Sony Music] på plats 9. Norlie & KKV debuterar på plats 17 med Snart [Svenska Inspelningar / Universal Music].

Aviciis stora världshit Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music] – som just nu klättrar mot toppen även i USA är fortfarande klar etta på singellistan före Envy Am I Wrong [Parlophone / Warner Music]. Nykomlingar på veckans singellista är Lady Gaga Applause [Interscope / Universal Music] på plats 28, Katy Perry Roar [Capitol / Universal Music] på plats 40 och Ellie Goulding Burn [Polydor / Universal Music] på plats 46.

På dvd-listan går Joseph Williams, Peter Friestedt & Bill Champlin Live In Concert [Kreera / Sound Pollution] upp i topp före inte mindre än tre olika ABBA-titlar på platserna 2, 3 och 4.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se