15 augusti 2013

BOKNINGSBOLAG Nya artister hos Luger

Bokningsbolaget Luger – som även bl.a arrangerar Way Out West och Stockholm Music & Art Festival – har utökat sitt artiststall med sex nya namn. I stallet återfinns nu även Stor (bilden), Linda Pira, The Salazar Brothers, Mack Beats, Rikard ”Skizz” Bizzi och Megatron.

Stor – Ulises Infante, 26 år – är i år aktuell med sitt tredje album Shere Khan XIII [Redline / Universal], uppföljare till 2009 års hyllade Nya Skolans Ledare.

Linda Pira är även thaiboxare (!), men mer uppmärksammad för sin debut med dubbelsingeln Bang Bang / Bäng Bäng.

The Salazar Brothers består av producenterna Masse Salazar, Salla Salazar och Chepe Salazar och har rötterna i Latin Kings, som grundades av bl.a Salla och Cheppe.  De turnérar som grupp, DJ’s eller med sitt Redline Workshop.

Marko ”Mack Beats” Saez levererat beats och hits åt bl.a Ison & Fille, Aleks, Mohammed Ali, Stor, Lazee och Grillat & Grändy. Hans jobb åt sistnämnda duon gav honom dessutom nyligen en Grammis-nominering i kategorin Årets Producent. Parallellt med arbetet med flera av landets största hiphop-artister så har han även arbetat med debutalbumet Centrum, som han själv har producerat, arrangerat och mixat. Albumet har fått lysande recensioner i bl.a Nöjesguiden, Metro och GP och på årets Way Out West samlade Mack Beats s en tung line-up med bl.a Grillat & Grändy, Malcolm B, Jaqe och Mohammed Ali från plattans gästlista.

Rikard “Skizz” Bizzi har tidigare ingått i Up Hygh och Stockholmssyndromet. I maj släpptes hans album Kärlek, funk & Solidaritet [BABA Recordings] som fått strålande recensioner i bl.a Nöjesguiden och Sydsvenskan.

Den Londonbaserade sångaren och låtskrivaren Megane Quashie är tidigare mest känd för sin framgång med brittisk/franska electropopbandet Black Cherry. Tillsammans med svenska dj-duon Staygold (Carli & Måns Glaeser) och Marcus Price utgör hon Megatron.

Claes Olson