9 augusti 2013

FESTIVAL Way Out West och Stockholm Folk

Den svenska festivalsommaren går in i spurten denna helg. Way Out West tappade på torsdagen huvudnamnet Neil Young efter en olyckshändelse. I Stockholm är det folkfestival på Hesselby slott, där är det vädret som kan orsaka problem.

Halv åtta på torsdagskvälen, en och en halv timme innan de skulle stå på scenen, meddelades Neil Young & Crazy Horse tvingats ställa in på grund av en olycka.

Enligt tidningen Rolling Stone är det gitarristen Frank ”Poncho” Sampedro som har brutit handen. Vissa uppgifter säger att olyckan skulle skett i en bildörr backstage, det förnekades dock av arrangerande Luger.
– Vi är ledsna för besväret det här orsakar våra fans och festivalerna vi var tänkta att spela på. Vi är, precis som ni, väldigt besvikna över den här tråkiga händelsen, skrev Neil Young & Crazy Horse på sin hem­sida.

Huvudnamn på festivalen blir nu istället The Knife, som framträder fredag kväll.

I Stockholm blir det tredagarsfestival, Stockholm Folk Festival kring Hesselby slott i västra Stockholm. De största namnen inkluderar Sofia Karlsson och Lena Willemark respektive i sammanhanget möjligen lite överraskande, som Niklas Strömstedt och Cookies N Beans.

Lars Nylin