2 augusti 2013

SVERIGETOPPLISTAN v 31 Dansbandsdominans på albumliztan

Med Dansbandsveckan i Malung i färskt minne dominerar dansbanden nu helt albumlistan. Lasse Stefanz är kvar i topp men utmanas av Lars Kristerz på andraplatsen. På singellistan är Avicii fortsatt ohotad.

Lasse Stefanz ligger fortsatt etta med Trouble Boys [Mariann/Warner Music]. På topp 20 finns även Lars Kristerz (plats 2), Canyons (12), Rolandz (13) och Streaplers (17).

Veckans högsta nykomling hittas först på plats 24, där lägger sig Sverigekopplade Backstreet Boys (de slog genom på 90-talet med låtar från svenska Cheirinstudion). Nu handlar det om albumet In A World Like This [BMG Chrysalis/Sony Music].

Singllistan domineras rejält av Aviciis Wake Me Up! [Avicii Muisc AB/Universal] samma vecka som den blivit etta i England. Att notera är också att olika videor till låten snabbt närmar sig 50 miljoner visningar på YouTube.

Samlingslistan har fått en ny etta i form av Absolute Dance Summer 2013 [Eva Records/Sony Music], som klättrar från plats två.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/