31 juli 2013

4 SNABBA med UK-turnerande Annika Fehling

Gotländska sångerskan och singer/songwriter-eldsjälen Annika Fehling är mångdubbelt aktuell, på egen han turnerar hon i England och Wales. Med trion Glimra väntar turné i augusti. Nyss var Fehling också medarrangör av årliga Visby International Singer/songwriter Festival. När MI når henne sitter hon på en järnvägsstation i London med sikte på Wales.

Foto: Katarina Grip Höök

– Jag har fått en liten fanbase i just Wales, tack vare en bokare där som tar dit mig och sätter upp en serie spelningar, denna gång i Cardigan, Aberaeon, Botnewydd (dessa namn…) och en independent Festival, Harrifest. Det är tredje turnén i Wales och UK.

Har du spelat mycket utomlands tidigare?

– Väldigt mycket genom dessa 13 år. Mest i Tyskland, Schweiz, Nederländerna, Irland , Danmark  och USA.

Även i år var du med och arrangerade en festival hemma på Gotland, hur gick det?

– Ja, Visbyfestivalen – som den nu heter – med undertiteln Visby International Singersongwriter festival gick av stapeln den 29-30 juni och var helt fantastiskt detta år! 20 akter, bl.a. Dan Reed, Glimra,  Jenny Almsenius,Anna Döbling, Buford pope, Band Of Jade, Troy Campbell, och en hel hoper begåvade och otroliga artister.

Vad händer med trion Glimra och i övrigt?

– Glimra har haft en serie sommargig på Grå Gåsen i Visby i sommar som varit mcyket uppskattade.Nu åker vi ner till västkusten och gör Varberg (Surf Saloon) 9 augusti och Parkfestivalen 2013 i Falköping 10 augusti tillsammans med bluegrassbandet G2, som också medverkar på debutplattan (Glimra [Rootsy/ADA] – MI:s anmärkning) kom i mars). Låten Sommarsång låg på P4-listan länge och var utmanare på Svensktoppen…..Vi gör också Live@Heart festivalen i Örebro 6-8 September. Jag själv åker till CPH Songwriter Festival 15-18 Aug.  för två gig och en workshop som jag håller.

Lars Nylin