16 juli 2013

FESTIVAL Programmet klart för Stockholm Folk Festival

Programmet är nu klart för den andra upplagan av Stockholm Folk Festival. Under tre dagar 9 – 11 augusti kommer Hesselby Slott i västra Stockholm att fyllas med folkmusik och gränsöverskridande musikmöten på fem scener.

Festivalen, som såg dagens ljus sommaren 2012 på initiativ av Esbjörn Hazelius och Tomas Ledin, är nu tillbaka.  Nu är ledningsgruppen utökad med Hilda Sandgren från MTA-produktion – en av landets främsta aktörer inom begreppet folk och bland annat ansvarig för Jul i folkton-turnén.

Stockholm Folk Festival 2012 blev en publiksuccé med cirka 10  000 åskådare. I år har festivalen utökats med en extra dag som Stockholms parkteater står som värd för. Fokus kommer denna dag att ligga på familjeprogram och entrén är då gratis.
Festivalen har cirka 50 programpunkter; folk, bluegrass, danskurser, spelmansstämm.

I programmet finns namn som Sofia Karlsson, Cookies N Beans, Väsen, Emilia Amper, Rydvall & Mjelva, Eric Bibb & Staffan Astner, Lena Willemark, Solo Cissoko,  Skäggmanslaget, Marie Bergman, Den Fule med Adama, Solo Cissoko och Sofia Baig,
Folk All-In Band, Niklas Strömstedt, Vindla String Quartet, Ulrika Gunnarsson och Jonas Åkerlund,  ODE,  Valkyrien Allstars, Jenny Almsenius,  Björn Skrotis Johansson med Anders Widmark & Nina Eng, Klubb 7 & Folk You, Irländsk jamsession, Tarabband och Krantz.

Lars Nylin