11 juli 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.28 Gyllene Tider åter i topp och Avicii överlägsen etta

Turnéaktuella Gyllene Tider lyckas denna vecka med det ovanliga konststycket att placera två olika album i listans topp. Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] tar tillbaka förstaplatsen från Lasse Stefanz Trouble Boys [Mariann / Warner Music] och nya samlingen Soldans på din grammofon  [Capitol / EMI] debuterar på fjärdeplats. På singellistan regerar fortfarande Avicii, som överlägset toppar listan med Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music].

Det tillhör ovanligheterna att en artist eller ett band samtidigt lyckas placera två olika album i toppskiktet på SverigeTopplistan / album, men samtidigt är inte helt överraskande att just nu sommarturnerande, folkkära Gyllene Tider lyckas med konststycket.  Tio veckor efter utgivningen av det nu åter listtoppande nya studioalbumet Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] släppte man lagom till turnépremiären i förra veckan samlingen Soldans på din grammofon  [Capitol / EMI] – som utöver flera av bandets mest älskade hits även innehåller äldre, tidigare outgivna låtar inspelade på bandets replokal i början av 80-talet – och albumet går som högsta nykomling denna vecka in direkt på plats 4.

Noterbart är att veckans näst högsta nykomling är jazzduon Luciano Mosetti & Anders Färdal Ela [Prohone / Naxos].

Singellistan präglas denna vecka av sommarstiltje. Listans topp10, med Avicii Wake Me Up [Avicii / Universal Music] som överlägsen etta,  består även denna vecka av exakt samma tio titlar som förra veckan. Högsta nykomling är Envy Am I Wrong [Virgin / EMI] på plats 38. Lite längre ner på listan går Adelén Bombo [Eccentric Music / Sony Music]  in på plats 51, Jason derulo The Other Side [Warner Music] på plats 53 och Naugthy Boy feat. Sam Smith La La La [Universal Music] på plats 60.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se