20 juni 2013

SVERIGETOPPLISTAN Black Sabbath får sin första svenska etta med 13

Den här veckan får de återförenade hårdrockspionjärerna Black Sabbath sin första listetta på den svenska albumlistan med sitt comebackalbum 13 [Mercury / Universal Music]

De till tre fjärdedelar av originaluppsättningen återförenade Black Sabbath får med sitt nya Rick Rubin-producerade comebackalbum 13 [Mercury / Universal Music] sin första listetta på den svenska albumlistan. För tio år sedan hade visserligen bandet en annan listetta i Sverige, men då var det dvd-listan man toppade md Black Sabbath Story Volume 1 1970-78 [Sanctuary]. Närmare 43 år efter debuten har Black Sabbath nu även fått sin första Billboard-etta med albumet i USA, där comebacken enligt Nielsen SoundScan har sålt 155 000 exemplar första veckan.

Black Sabbath petar ner de senaste sju veckornas albumetta Gyllene Tider Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI Music] till andra plats. Veckans högsta nykomlingar på listan är Olly Murs Right Place Right Time [RCA / Sony Music] och Medina Sista minuten [EMI] på plats 14 respektive 15.

På singellistan debuterar Avicii Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music] så högt som på plats 6. Efter en globalt mycket lyckad Spotify-kampanj går Pink Floyd Wish You Were [EMI] som näst högsta nykomling in på singellistans plats 37. Etta är fortfarande Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton Can’t Hold Us [Macklemore / Warner Music].

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se