18 juni 2013

SKIVBOLAG Style Of Eye till Sony Music

Sony Music fortsätter satsningen på dansmusik och inleder samarbete med Style of Eye.

Linus Eklöw, mer känd som Style of Eye, har länge varit en erkänd aktör och en av pionjärerna bakom det svenska housesoundet. Med hits som Girls, Clown och The Big Kazoo har han befäst sitt namn på den internationella scenen och gett flertalet samarbeten och remixförfrågningar med bland annat Swedish House Mafia, Rebecca & Fiona, Kylie och Robyn.

I Sverige ligger han som upphovsman och producent bakom hits som Maskinens Bränner och Icona Pops I Love It. För sitt album Duck ,Cover and Hold belönades han med P3-Guld för Bästa dans.

Avtalet med Sony Music innebär ett längre samarbete där Style of Eye kommer att släppas globalt via bland annat skivbolaget Ultra i Nordamerika. I höst väntas första singeln.

– Style of Eye är en fantastisk producent och DJ  som vi tidigt identifierade som en av de artister vi verkligen ville få chansen att jobba med och försöka knyta till oss. Nu när vi dessutom nyligen utökat på A&R sidan med Björn Berglund som känner Linus sedan tidigare så kan det inte kännas bättre, säger Helen McLaughlin, Head of A&R på Sony.

Lars Nylin

På bilden från vänster: Claes Uggla, Helen McLaughlin, Style Of Eye och Mark Dennis.