21 maj 2013

DIGITALNYTT Topplistor från Spotify

Streamingtjänsten Spotify presenterar nu sina första officiella topplistor, en topp 50 ch en som visar vilka låtar som delats oftast på de sociala nätverken. Båda är veckolistor.

Den första upplagan av Spotify 50 toppas inte helt överraskande av Macklemore & Ryan Lewis med Can’t Hold It. På Social 50 ligger svenska Lune i topp med ”Volvolåten”, en version av Swedish House Mafias Leave The World Behind som används i en aktuell TV-kampanj från Volvo.

Topplistorna är unika för vart och en av de 28 länder där plattformen verkar.“We want to be the best artist promotional platform in the world and showing play counts is a clear step in that direction. Now artists can get immediate feedback from their fans on how their music is performing on Spotify,” säger innehållschefen Steve Savoca till Music Week.

Lars Nylin