15 maj 2013

ARTIST Saturday, Monday på den internationella scenen

Den stockholmsbaserade producenten Ludvig Parment – mannen bakom artistprojektet Saturday, Monday [Despotz Music] – har de senaste månaderna haft internationella framgångar och är på väg mot ett större genombrott. Nyligen inledde han ett samarbete med den brittiske managern  Murray Gray på Big M Management, med vilken han nu  kommer att  flytta fokus mot den internationella marknaden ytterligare.

Det internationella genomslaget började i höstas då singeln Headshake bl.a hyllades av New  York Times, Popjustice och Robyn. Sedan har uppmärksammaheten ökat efter  uppföljaren The Ocean som både har hyllats här på hemmaplan (PSL, P3 Musikguiden, P2 Elektroniskt, Metropol, studentradio mm.) och i utlandet internationellt.

I under april låg The Ocean på den  amerikanska collegeradiolistan CMJ:s RPM Top 40 och singeln var samtidigt en av de fem mest spelade låtarna på Polens nationella radiokanal Czworka Polskie Radion, vilket har lett fram till ett avtal med Magic  Records (Universal Music).

– Det finns ett stort internationellt intresse och vi är i kontakt med flera A&Rs worldwide, berättar Carl-Marcus Gidlöf från Despotz Records.. Vi satte precis en licensdeal i Japan för  Saturday, Monday, och innan dess en i Polen. Och fler ska det bli!
Båda singlarna har varit ett samarbete med sångerskan Julia Spada, som  även är del av liveakten för Saturday, Monday. Det kommer att komma mer material från de båda, men det utlovas även andra samarbeten och gästvokalister framöver.
Den här veckan framträdde Saturday, Monday tillsammans med Julia Spada på Obaren i Stockholm.

Claes Olson

Länk:
Videon till singeln The Ocean