27 mars 2013

DIGITALNYTT Spotify konkurrenter till Netflix?

Enligt uppgifter i amerikanska medier de senaste dagarna planerar Spotify att starta en on demand-tjänst för filmer och tv-serier. Spotifys VD Daniel Ek stänger i en kommentar till CNET inte dörren helt, men säger att Spotify i nuläget är helt fokuserade på musik.

Det är tidningen Business Insider som uppger att de har flera källor till att Spotify har planer på att bli en on demand-tjänst för både musik och video. Uppgifterna har sedan spritts över medievärlden med rubriker på onsdagen i exempelvis Aftonbladet. Stämmer uppgifterna betyder det att företaget kommer att konkurrera direkt med exempelvis Netflix.

Spotify har enligt samma Business Insider valt att hittills inte kommentera uppgifterna. I en intervju med amerikanska CNET i måndags stängde Spotifys VD Daniel Ek dock inte helt dörren i ämnet. Ek sade: ”I won’t rule it out because we’re a company that looks at what we’re doing incredibly long term. But right now, we’re all focused on music.”

Lars Nylin