26 mars 2013

PRIS SKAP-stipendium till Emma Nordenstam

Emma Nordenstam tog på lördagskvällen emot ett stipendium från SKAP. Överlämningen skedde i samband med Nordenstams releasefest för det nya albumet Response to the Birddream.  

Emma Nordenstam behärskar ett musikaliskt tilltal från barnet till den mognande människans dalar och höjder. Hon är en personlig musikskapare som förenar text och sceniskt uttryck baserat på en säker rytmisk grund, säger Ulla Wiklund, styrelseledamot i SKAP.

Nyligen släppte Emma Nordenstam albumet Response to the Birddream. Lördagens releasefest på Tellus Bio och Café i Midsommarkransen utanför Stockholm, som annonserats under temat ”det stora vemodet och det oändliga hoppet”, blev inramning för överlämnandet av SKAP-stipendiet.

– Efter flera års oavlönat slit med  skivan känns det helt fantastiskt att få mottaga detta stipendium på releasefesten, säger Emma Nordenstam.   Stipendiesumman är 40 000 kronor. Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier för att lyfta fram kompositörerna och textförfattarna bakom musiken vi alla lyssnar på.

Foto: Kjell Holmstrand

Lars Nylin