21 mars 2013

SKIVBOLAG Ninetone Dance

Efter starten av Ninetone POP i november växer nu det Sundsvalls-baserade skivbolaget Ninetone Group med ytterligare en etikett: Ninetone Dance.

I juni 2010 startade det svenska skivbolaget Ninetone Records en ny bokning- och managementdivision, Ninetone Nation, där huvudsakliga fokus är att skapa långsiktiga artistkarriärstrategier och utveckla artisternas varumärken. Under hösten 2012 utökade de bolaget med en ny underetikett; Ninetone POP, och breddar nu ytterligare med att öppna etiketten Ninetone Dance, med inriktning på EDM (elektronisk dansmusik). De tre första släppen är singlarna Gromee Live for the lights, Sam Heim Addicted feat Fiona och Tale & Dutchs Dancing alone (feat. Adassa).

Ninetone Records grundades 2006 av musikproducenten Patrik Frisk. Bolaget arbetar med bland annat YOHIO, som fick sitt stora genombrott här på hemmaplan  i årets melodifestival, samt The Refreshments, Rabih, Entombed och Corroded. Ninetone Records distribueras av Universal Music i de nordiska länderna och av Membran GmbH i GSA/USA.

Lina Pettersson