19 mars 2013

ARTIST Filmpremiär för La Fleur Fatale

Linköpingsbandet La Fleur Fatale är troligen okända för de flesta MI-läsare. Men de har en växande fanskara över hela världen, nu skildras en udda Kalifornienturné i en dokumentärfilm.

Våren 2012 skickades Linköpingsbandet La Fleur Fatale ut på en resa till Kalifornien. Under två veckor spelade de med legendariska psychedeliamusiker och mötte människor som var del av att göra 1960-talet till vad det blev. Allt detta skildras nu i en entimmes dokumentär, The Second Wave, som har premiär online den 3 maj.

Samma datum släpper La Fleur Fatale  även en ny singel, How Long Is Too Long, skriven av Duncan Faure från 70-talsbanden Bay City Rollers och Rabbit, som de mötte under inspelningen. ”… they are really one of my favorite bands now along with Beatles plus a few others,” säger Duncan själv i ett pressmeddelande.

La Fleur Fatales musik har nått över 200 miljoner i olika synkar (American Airlines, Six Flags, Eddie Bauer, Kaiser Permanente, Peak Season (MTV), Brew Masters (Discovery), AMC TV, TV4 Sport m.fl.). De har turnerat i England, Tyskland och Nederländerna och hade tidigare även spelat i New York. De har två album, två EP:r och en singel bakom sig.

The Second Wave har sin urpremiär i Salong 1 på Filmstaden i Linköping dagen före den släpps online. Onlinepremiären sker på YouTube den 3 maj och den dyker då först upp på GAFFA.se.

Bandet i sig visste bara om vilka spelningar de skall göra på resan, de leds runt av sin manager som förser dem med information under resans gång, han hade en plan redan från början när han tog sig an bandet och The Second Wave är en del av den resan.

Medverkar i The Second Wave gör bland andra Ebbot Lundberg, Strawberry Alarm Clock, James Lowe (Electric Prunes), Duncan Faure (Bay City Rollers, Rabbit), Patrick Campbell-Lyons (första upplagan av Nirvana) med flera.

Lars Nylin