14 mars 2013

GULD & PLATINA Sugar Man guld

Efter att länge ha legat högt på SverigeTopplistan har soundtracket med Sixto Rodriguez musik i den Oscars-belönade dokumentärfilmen Searching For Sugar Man [Sony Music] nu sålt guld i Sverige.

Filmen Searching For Sugar Man är regisserad av svenska Malik Bendjelloul och blev i februari belönad med en Oscar i kategorin Bästa dokumentär på Oscarsgalan i Hollywood, Los Angeles. Filmen handlar om musikern Sixto Diaz Rodriguez som hade en kort karriär i USA i slutet av 1960-talet och som antogs ha begått självmord i slutet av 1970-talet, då han spårlöst troddes ha försvunnit helt från musikscenen. Med åren blev Rodriguez en superstjärna i Sydafrika utan att veta om det. Där blev hans musik en viktig röst för det vita apartheidmotståndet.

Första helgen i augusti kommer Rodriguez till Sverige för en konsert på Stockholm Music & Arts på Skeppsholmen i Stockholm.

Claes Olson