7 mars 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.10 Top Cats går rakt upp i topp

Efter sammanlagt 16 veckor som etta på SverigeTopplistan puffas Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] den här veckan ner till andraplatsen av Top Cats Smashing To The Ground [Mariann / Warner Music]. Sveriges totalt sett mest säljande album just nu är dock inte helt oväntat samlingen Melodifestivalen 2013 [M&L / Warner Music].

Mando Diao trippelsäljande album Infruset har nu legat 18 veckor på SverigeTopplistan. 16 av dessa veckor har man legat överst, men den här veckan får man för andra gången nöja sig med en andraplats. Top Cats Smashing To The Ground [Mariann / Warner Music] går som nykomling rakt upp i topp. Därmed överträffar bandet framgångarna med albumet No More Heartache [Mariann / Warner Music], som i september 2011 placerade sig på andra plats.

På platserna närmast bakom Top Cats och Mando Diao gör tre andra svenska artister och band stark entré på albumlistan. Hardcore Superstar C’mon Take On Me [Gain / Sony Music] debuterar på plats 3, Lasse Stefanz Kärlek & rock’n’roll [Frituna / EMI] på plats 4 och Magnus Uggla Magnus den store – Live [Uggly Music / EMI] på plats 5. Totalt innehåller veckans albumlista hela 18 nykomlingar.

På singellistan återtar Passenger Let Her Go [Embassy Of Music / Sony Music] förstaplatsen från Zara Larsson Uncover [Record Company TEN / Universal Music] som petas ner ett steg på listan. Behrang Miri Jalla Dansa Sawa [EMI] är med en åttondeplats högsta nykomling på singellistan, som rymmer hela nio av Melodifestivalens tio finalbidrag.

Med en listandel på 78,42 procent dominerar Melodifestivalen 2012 [M&L / Warner Music] samlingslistan fullständigt.

Efter 41 veckor på listan återtar One Direction Up All Night – The Live Tour [SYCO / Sony Music] den här veckan förstaplatsen på SverigeTopplistan för music-dvd.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se