14 februari 2013

SVERIGETOPPLSTAN v.7 Mando Diao – igen!

Efter 13 veckor i topp på SverigeTopplistan fick dubbelt platinacetrifierade Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] förra veckan kliva ner från albumlistans förstaplats till förmån för Darin Exit [Universal Music]. Den här veckan åter dock dalabandet toppen igen.

Darin Exit [Universal Music] säljer denna vecka hälften så mycket som åter listtoppande Mando Diao och återfinns på albumlistans andraplats. Högsta nykomling är Matthew E. White Big Inner [Domino / Cosmos-Playground] som gör entré på plats 25. Neverstore Neverstore [Gain / Sony Music] debuterar på plats 31. Göteborgsbandet Attentat gör comeback med albumet Fy fan! [Rykkman  Border] som går in på albumlistans plats 34. Noterbart är Led Zeppelin Celebration Day [Rhino Atlantic / Warner Music] klättrar från plats 23 ända upp till plats 6.

Singellistan toppas fortfarande av Passenger Let Her Go [Embassy Of Music / Sony Music] med tvåan Zara Larsson Uncover [Record Company TEN / Universal Music] närmar sig nu förstaplatsen och marginalen mellan första och andra plats är väldigt liten.

Så mycket bättre – säsong 3 [EVA / EMI] toppar fortfarande samlingslistan med bred marginal.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se