7 februari 2013

SKIVBOLAG Warner Music Group köper Parlophone

Warner Music Group tillkännagav idag att man har kommit överens med Universal Music Group om att att köpa Parlophone Label Group. Köpesumman uppges vara 487 miljoner pund (drygt 5 miljarder svenska kronor). 

The Parlophone Label Group, som tidigare var en del av EMI, består dels av den klassiska Parlophone-etiketten, dels av skivbolagsetiketter som bl.a Chrysalis och Ensign samt EMI:s lokala skivbolag i Belgien, Danmark, Frankrike, Norge, Portugal, Spanien, Slovakien, Sverige och Tjeckien.  I kataogen ingår bl.a internationella artister och band som Air, Coldplay, Daft Punk, Danger Mouse, David Guetta, Deep Purple, Duran Duran, Edith Piaf, Gorillaz, Iron Maiden, Itzhak Perlman, Jethro Tull, Kate Bush, Kylie Minogue, Maria Callas, Pet Shop Boys, Pink Floyd, Radiohead, Shirley Bassey, Tina Turner och Tinie Tempah.

Affären förväntas avslutas senare i år, troligtvis i sommar.

Universal Musics försäljning av Roxy Recordings berörs inte av dagens affär.

Claes Olson