18 januari 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.3 Elva veckor i topp för Mando Diao

För elfte veckan i rad är Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] det bäst säljande artistalbumet i Sverige. Totallistan toppas dock av av Så mycket bättre – säsong 3 [EVA / EMI]. Singellistans etta för andra veckan i rad är Aki feat. Kapten Röd När solen går ner [Universal Music].

Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] har den här veckan sålt ungefär dubbelt så mycket som listtvåan Olle Ljungström Så mycket Olle Ljungström [Metronome / Warner Music]. Den enda av veckans nykomlingar på albumlistan som når en hög placering är Dropkick Murphys Signed And Sealed In Blood [Born & Bred / Coop / Universal Music].

Ingen ny singel lyckas slå sig på topp 50 på veckans singellista, som alltså toppas av Aki feat. Kapten Röd När solen går ner [Universal Music]. Bakom Aki avancerar Will.I.Am & Britney Spears Scream & Shout [Interscope / Universal Music] från plats 5 till en andraplats. Veckans två nykomlingar gör entré på plats 55: One Direction Kiss You [SYCO / Sony Music] och plats 56: Dani M En sån som mej [Universal Music].

EVA Records toppar samlingslistan med sex titlar som alla tillhör landets just nu tio bäst säljande:  Så mycket bättre – säsong 3 [EVA / EMI] (plats 1 på totallistan), Absolute Dance Winter 2013 [EVA / Universal) (3), Bandit rock Most Wanted 2013 [EVA / EMI] (5), Absolute Music 71 [EVA / Sony Music] (6), Hits For Kidz – Winter Party 2013 [EVA / Universal Music] (7) och Absolute Kidz 33 [EVA / Sony Music] (8).

På DVD-listan övertar Metallica Quebec Magnetic – Live [Mercury 7 Universal Music] förstaplatsen från Thåström Som jordgubbarna smakade [Razzia / Sony Music], som petas ner till andra plats.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se