2 januari 2013

SverigeTopplistan v.52 Julens vinnare

Så mycket bättre – säsong 3 [EVA / EMI] blev inte helt oväntat julhandelns totala vinnare på SverigeTopplistan – det visar GLF:s idag publicerade sammanställning vecka 52, d.v.s. försäljningsperioden 121219-121225. Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] behöll sin förstaplats på den ordinarie albumlistan, men på singellistan lyckades Imagine Dragons Radioactive [Intersscope / Universal Music] med minsta möjliga marginal peta ner Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] från toppen.

Bakom Mando Diaos dubbelt platinasäljande Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] klättrade One Direction Take Me Home [SYCO / Sony Music] upp från tredje till andra plats. Julveckans enda två nykomlingar på albumlistan var Eros Ramazotti Noi [Universal Music] och Everything But The Girl-sångaren Tracey Thorn Tinsel And Lights [Strange Feeling / Border] som tog sig in på tjugoandra respektive femtioåttonde plats.

På singellistan lyckades Imagine Dragons Radioactive [Intersscope / Universal Music] peta ner Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] från förstaplatsen med endast en hundradels procent (!) större listandel. Bakom dessa avancerade Wham!:s klassiska Last Christmas [Columbia / Sony Music] från plats 17 till plats 4. Längre ner på singellistan slog sig Peter Jöback in dubbelt upp, med Decembernatt (Halleluja) och Jul, jul, strålande jul [Columbia / Sony Music] på plats 39 respektive 50. Sedan tidigare klättrade han redan på listan med Jag kommer hem igen till jul, som veckan före julafton avancerade från plats 41 till 21.

Även försäljningslistorna för Album midprice, Album klassiskt och Album klassiskt midprice toppades vecka 52 av tre titlar med julteman: Årets julklapp! Från Mauro Scocco [EMI], En klassisk julsamling [Proprius / Naxos] och Carreras/Domingo/Pavarotti The Three Tenors Christmas [Sony Classical / Sony Music].

På dvd-listan låg (förstås…) Julbrasan [Outpost / Naxos] i topp.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se