21 december 2012

SVERIGETOPPLISTAN v.51 Jul, jul… Strålande jul!

För sjunde veckan i rad toppar den dubbelt platinacertifierade Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] överlägset albumlistan. Men det totalt sett bästsäljande albumet i Sverige just nu är trots det den likalades dubbelt platinasäljande samlingen Så mycket bättre – Säsong 3 [EVA / EMI]. Singellistans etta stavas fortfarande Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI].

Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] toppar en albumlista vars prispall liksom föregående vecka består av Rod Stewart Merry Christmas, Baby [Verve / Universal Music] på andra plats och One Direction Take Me Home [Syco / Sony Music] som trea.

Högsta nykomling på den starkt blågult dominerade försäljningslistan är Green Day !Tré! [Reprise / Warner Music] på plats 30. På plats 38 debuterar Bruno Mars Unorthodox Jukebox [Atlantic / Warner Music], på plats 58 går Rod Stewart in med sitt andra album på listan: The Best Of… The Great American Songbook [J Records / Sony Music]. Miss Li lyckas även denna vecka med samma vecka, d.v.s. att placera två album på listan: Singles And Selected [National / EMI] på plats 34 och Tangerine Dream [National / EMI] på plats 40. Även Green Day dubblerar på listan, med !Dos! [Reprise / Warner] på plats 53 – 23 placeringar bakom sitt ovannämnda, senaste album !Tré! [Reprise / Warner Music].

Bakom singellistan obestridlige etta Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] skuggar liksom föregående vecka Imagine Dragons Radioactive [Interscope / Universal Music] på andra plats. Darin innehar såväl tredje som femte plats, med Magnus Uggla-tolkningen Astrologen [EVA] respektive Olle Ljungströms En apa som liknar dig [EVA]. Dessutom finns han även med på plats 34 med en tredje låt från höstens säsong av Så mycket bättre: Pughs Stockholm [EVA].

Singellistans enda nykomling är Labyrinth feat. Emelie Sande Beneath Your Beautiful [Syco / Sony Music] på plats 47.

Samtliga topp10-placerade album på veckans samlingslista finns denna vecka på totallistans top 20: från ettan Så mycket bättre – Säsong 3 [EVA / EMI] till samlingslistans tiondeplacerade Det kunde lika gärna varit jag – En salig samling [Metronome / Warner Music], som på totallistan ligger så högt som plats 16.

Alla de nio överst placerade titlarna på Album / midprice-listan har denna vecka jultema. Bakom den överlägset toppande Årets julklapp! Från Mauro Scocco [EMI] följer julmusik av olika slag med Mats Bergström & George Riedel, Sarah Dawn Finer, Andrea Bocelli, Svante Thuresson, Agneta Fältskog & Linda Ulvaeus, Celine Dion, Helene Sjöholm, Eva Röse, Dogge samt Sanna Nielsen, Shirley Clamp och Sonja Aldén. Även de båda klassiska listorna präglas denna vecka av den stundande julhelgen, med En klassisk julsamling [Proprius / Naxos] i topp på fullprislistan och Carreras/Domingo/Pavarotti The Three Tenors Christmas [Sony Classical / Sony Music] i topp på midprice.

DVD-listans etta är liksom föregående vecka Eric Saade The DVD [Roxy Recordings / Universal Music], följd av Julbrasan [Outpost / Naxos], Thåström Som jordgubbarna smakade… [Razzia / Sony Music] och One Direction Up All Night – The Live Tour [Syco / Sony Music]. På femte plats gör högsta nykomlingen Rammstein Videos 1995-2012 [Universal Music] entré.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se