14 december 2012

SVERIGETOPPLISTAN v.50 Så mycket bättre!

I förra veckan släpptes dubbelalbumet med samtliga låtar från höstens omgång av TV4:s serie Så mycket bättre. Samlingen Så mycket bättre – Säsong 3 [EVA / EMI] går inte helt oväntat rakt upp i topp på den totala försäljningslistan. Albumlistan toppas fortfarande av Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music]  och singellistan av Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI].

Flertalet singlar från Så mycket bättre med bl.a Darin, Miss Li och Magnus Uggla klättrar fortfarande högt på singellistan den här veckan när hela samlingen petar ner Absolute Christmas [EVA / Universal Music] från samlingslistans topp och intar positionen som Sveriges totalt sett mest sålda album just nu. Den ordinarie albumlistan toppas för sjätte veckan i följd överlägset av storsäljande Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music]. Noterbart att är albumlistans topp 60 denna vecka endast innehåller en enda nykomling: Stefan Andersson En samlad Stefan 1992-2012 [Emperor’s Day / Naxos] på plats 47.

Bakom singellistans etta Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] klättrar Imagine Dragons Radioactive [Interscope / Universal Music] denna vecka upp från femte till andra plats. Singellistans högsta nykomling är Will.I.Am & Britney Spears Scream & Shout [Interscope / Universal Music] på plats 44. Listans andra nykomling Labyrint Broder del 2 [Universal  Music] debuterar på plats 55.

Med en listandel på hela 77,12 procent tronar Årets julklapp! Från Mauro Scocco [EMI] även denna vecka överlägset på midprice-listans topp och med dubbelt så stor försäljning som tvåan Julbrasan [Outpost / Naxos]  toppar Eric Saade The DVD [Roxy Recordings / Universal  Music] även denna vecka dvd-listan.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se