22 november 2012

SVERIGETOPPLISTAN v.47 Svenskt i topp

Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] återintar den här veckan förstaplatsen på SverigeTopplistan / album. Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] toppar fortfarande singellistan och Larz-Kristerz Dansen inställd p.g.a. krogshow – Tällberg 2011 [Columbia / Sony Music] går rakt in på dvd-listans förstaplatsen.

På albumlistan petar Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] ner förra veckans etta One Direction Take Me Home [SYCO / Sony Music], med nästan fyra gånger så stor försäljning, till tredjeplats. Där emellan placerar sig veckans högsta nykomling Amanda Jensen Hymns For The Haunted [Epic / Sony Music]. Veckans näst högsta nykomling på listan är Thorleifs Tack & Farväl [Mariann / Warner Music] på fjärde plats.

Trots helgens uppmärksammade stockhomsbesök lyckas Rihannas guldsäljande Diamonds [The Island Def Jam Music Group / Universal Music] inte ta sig förbi Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] på singellistan, utan får nöja sig med en andraplats även denna vecka – trots en förstaplats på Spotify i Sverige. Hemma i USA fick hon i veckan dock sin tolfte förstaplacering på Billboard Hot 100 – lika många som Madonna och The Supremes tidigare haft.

Framgångsrik på listan är även Så mycket bättre-aktuelle Darin, vars Olle Ljungström-tolkning En apa som liknar dig [EVA Records] den här veckan klättrar upp till en tredjeplats. Tio platser längre ner avancerar han från plats 14 till 13 med Pugh Rogefeldts Stockholm [EVA Records]. På plats 15 debuterar Darin med Magnus Ugglas Astrologen [EVA Records] och på plats 36 med Miss Lis I Can’t Get You Off My Mind [EVA Records].

Miss Li själv ligger på plats 17 med Pugh Rogelfeldts Här kommer natten [EVA Records], plats 40 med Olle Ljungströms Nåt för dom som väntar [EVA Records] och plats 45 med Magnus Ugglas 1:a gången [EVA Records] – en av singellistans nykomlingar.

Ytterligare en Så mycket bättre-aktuell artist på singellistan är Magnus Uggla. Olle Ljungström-tolkningen Jag och min far [EVA Records] placerar sig denna vecka på plats 12 och på plats 59 går Ugglas svenska version av Miss Lis I Heard Of A Girl: Har hört om en tjej [EVA Records] in som nykomling.

Larz-Kristerz Dansen inställd p.g.a. krogshow – Tällberg 2011 [Columbia / Sony Music] intar i helt överlägsen stil dvd-listans förstaplats, där man denna vecka svarar för nästan hälften av listans totala försäljning.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se